בושם לפי עונה

שיתוף:

כשעוצמים את העיניים וחושבים על ריח של חורף מיד עולים בדמיוננו ניחוחות של גשם ראשון, עלוות עצים ואדמה רטובה. וגם ריחות של אש ותנור ופריחת הדרים. וכשחושבים על קיץ עולים ניחוחות של אבטיח, קרם שיזוף וים מלוח. כך גם בעולם הבישום. יש ריחות של חורף, ריחות של אביב, סתיו וקיץ.

מה הופך בושם לחורפי או קייצי יותר?

באופן אינטואיטיבי (ממש כמו בתחום האוכל) – בחורף אנחנו נמשכים לבשמים “עשירים” יותר, מתובלים ובעלי נוכחות משמעותית. בקיץ אנחנו מעדיפים להיות קלילים, גם בבישום שאנחנו עוטים על הגוף. יש לזה גם הסבר פזיולוגי – בקיץ העור מזיע יותר, הבשמים מתנדפים במהירות ומתערבבים עם ריחות הגוף. הטמפרטורה והלחות (בעיקר בקיץ הישראלי) לא מחמיאה לבשמים עשירים. בשמי קיץ מכילים ריכוז אלכוהול נמוך יחסית לבשמי החורף שאינם מתנדפים בקלות ומותירים שובל המלווה אותנו לאורך היום

ריחות של חורף וריחות של קיץ

בשמי קיץ ואביב הם בשמים קלילים ורעננים יותר, חמצמצים-מתוקים. עם ארומות של פירות הדר – לימון ואשכולית וגם ג’ינג’ר ומנטה. צמחים ופרחי מים גם הם אופייניים לניחוחות של בשמי הקיץ, הם מותירים אחריהם ארומה וזכרונות של מקומות קייציים ומרעננים. אוהבי הניחוחות הפרחוניים ימצאו בקיץ ריחות קלילים ועדינים.

בשמי החורף לעומת זאת לא מתביישים לירות בכל התותחים הכבדים – תבלינים חמים כמו קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. ניחוחות אוריינטלים וניחוחות חייתיים של עור. בחורף נריח יותר בשמים עם מוסק, וניל וטונקה ופחות מהחמצמצים-מתוקים של הקיץ.

למקרה שהגיע הסתיו

גם לסתיו (הקצר מאוד) יש מאפיינים מיוחדים משלו – בשמי הסתיו נמצאים באמצע הדרך בין הירוקים-חמצמצים של הקיץ והאוריינטלים-מתוקים של החורף. אפשר לאפיין אותם בשתי מילים – ניחוח עצי. הסתיו הוא הזמן המחמיא ביותר לבשמי יוניסקס – שגם הם בדרך כלל נמצאים בקטגוריה שבין המתובל והרענן.

 

המלצות במיוחד לסתיו 2019 במוצרים מומלצים מטה

שיתוף: